Energy

Wat is Balloon Pea?

Balloon Pea, Sutherlandia frutescens, is een Zuid-Afrikaanse peulvrucht en komt van nature voor in de droge delen van zuidelijk Afrika, in de West-Kaap en langs de westkust tot ver in het noorden tot Namibië en tot in Botswana, en in de westelijke Karoo tot aan de Oost-Kaap. Het is een struik met bittere, aromatische bladeren. Haar rood-oranje bloemen verschijnen in de lente tot midden zomer. Balloon Pea is een kleine struik die tot ongeveer 1 meter hoog wordt.

Het geslacht Sutherlandia is vernoemd naar James Sutherland, de eerste hoofdinspecteur van de Edinburgh Botanic Garden. Vanwege zijn werkzaamheid als een veilig tonicum voor diverse gezondheidsproblemen, wordt het door alle culturen in zuidelijk Afrika al lang gebruikt.

Effecten Balloon Pea

Balloon Pea wordt beschouwd als de meest diepgaande en veelzijdige geneeskrachtige plant in zuidelijk Afrika. Omdat het effectief is als een veilig tonicum voor verschillende gezondheidsproblemen, heeft het een lange geschiedenis van gebruik door alle culturen in Zuid-Afrika.

Het is bekend dat Balloon Pea de prikkelbaarheid vermindert en de stemming verbetert. Balloon Pea verbetert ook drastisch de eetlust. Het is bekend dat het het energie-niveau verbetert en een beter gevoel van welzijn geeft.

Interesse in Balloon Pea? Klik dan hier!