Energy

Gotu Kola

Gotu Kola, ook wel Aziatische Waternavel genoemd, is een plant die onder andere in de ayurveda wordt gebruikt. Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat wereldwijd meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent.

Gotu Kola is een plant die aan eten wordt toegevoegd. Bovendien kan het ook worden gemixt met fruit in smoothies. Je kunt ook sap van de bladeren maken; dat is onder andere goed tegen maagzweren die ontstaan door medicijnen zoals aspirine. Verder is Gotu Kola ook een ingrediënt in salades, rijstgerechten en curry’s.

De Gotu Kola komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar groeit tegenwoordig op vele warme gebieden op de wereld. Hij lijkt qua uiterlijk en eigenschappen enigszins op hondsdraf.

Waar is Gotu Kola allemaal goed voor?

  • Goed voor de huid
  • Goed tegen littekens
  • Goed voor de bloedvaten
  • Goed voor bindweefsel
  • Goed voor de hersenen
  • Goed voor het lichaam

Gotu Kola werkt verkwikkend, stimulerend, bevordert het concentratievermogen en houdt de geest helder. Gotu Kola is een tonicum, wat inhoudt dat de beste resultaten worden bereik wanneer je het dagelijks en voor langere tijd gebruikt.

Gebruik

Gotu Kola kan het best worden gebruikt als thee. Breng een halve liter water aan de kook en voeg 30 gram kruid toe. Laat dit ongeveer 2 uur doorkoken met het deksel op de pan, waarna je het geheel zeeft. Voeg eventueel suiker of honing toe voor de smaak.

Interesse in Gotu Kola? Klik dan hier!