Kruiden

Wat is Pink Lotus?

De Pink Lotus gaat door het leven met verschillende namen, pink lotus, Indische lotus en heilige lotus zijn allemaal dezelfde waterplant “Nelumbo nucifera“. Pink lotus heeft een culturele geschiedenis die rijker is dan de inhoud van vele musea. Dat komt omdat deze prachtige bloem van deze Aziatische waterplant symbool staat voor verlichting in het Boeddhisme. Hoewel de plant groeit in modder en moeras, de bloem is altijd schoon en zuiver.

Wat zijn de effecten van pink lotus?

De bloemen, wortels, zaden en zelfs de jonge bladeren van de pink lotus zijn eetbaar. Pink lotus wordt door sommige mensen gebruikt om de nachtrust te bevorderen. Men kan sneller in slaap vallen na het gebruik van pink lotus. Dat wordt in verband gebracht met de verdovende werking die de plant met zich meebrengt, maar ook de lichte euforie die men ermee kan ervaren. Don’t Worry, Be Happy.

Pink lotus bevat de volgende werkzame stoffen:

  • Lotusine
  • Nuciferine
  • Neferine
  • Dimethyl coclaurine.

Pink lotus wordt vanwege de milde werking nog het meeste gecombineerd met andere smartdrugs, wijn of cannabis. Een paar lotus blaadjes in je joint of vaporizer en de ‘high’ wordt lekker spacey en opium-achtig. Dat komt door de lichte hallucinogene werking van de pink lotus. Om dezelfde reden wordt het ook wel gecombineerd met Dream Herb. Gebruikers vinden dat dromen hierdoor meer visueel worden door een paar lotusblaadjes voor het slapengaan in te nemen.

Wat zijn de verschillen tussen de Blue Lotus en de Pink Lotus?

De blauwe lotus, is eigenlijk een waterlelie. De blauwe lotus geeft een meer euforische tinteling. De pink lotus, een ware lotusbloem, is niet per se sterker of zwakker qua werking, maar de effecten zijn subtiel anders.

 

Hoe te gebruiken

Je kunt pink lotus in een thee ei doen en oplossen in een kopje heet water. Je kunt de thee ei zo vol stoppen als je zelf wilt.

Wil je pink lotus combineren met wiet? Gebruik dan geen tabak. Je kunt 50% pink lotus en 50% cannabis gebruiken als verhouding. Wanneer je pink lotus gaat combineren met cannabis raden wij aan om daarvoor een vaporizer te gebruiken. De bestanddelen van pink lotus verdampen al tussen de 100 en 125ºC.

Interesse in Pink Lotus? Klik hier!