Kruiden

Wat is Marihuanilla?

Het kruid Marihuanilla (Leonurus sibiricus) komt van een 1 tot 2 meter hoge struik, die vanwege de rustgevende en ontspannende uitwerking in Azië al eeuwen gebruikt wordt in de traditionele geneeskunde. De bloemen hebben een witte tot paarsachtige tint. Deze plant komt oorspronkelijk uit China, Taiwan, Korea en Siberië en kan van nature in sommige delen van Belize en Mexico groeien. Het kruid wordt ook wel Siberisch hartgespan genoemd. In Mexico en Zuid-Amerika wordt de plant ook wel ‘kleine marihuana’ genoemd en wordt daar gebruikt als cannabis vervanger. Marihuanilla heeft een ontspannende, rustgevende uitwerking en een prettige smaak.

Wat zijn de effecten van Marihuanilla?

Marihuanilla wordt voornamelijk gebruikt vanwege de ontspannende werking en de fijne, zachte smaak. Hoewel wordt beweerd dat het licht verdovend is en het bekend is dat de plant alkaloïden zoals leonurine bevat, is het niet geheel duidelijk wat het ontspannende effect veroorzaakt. Marihuanilla kan worden gebruikt in combinatie met andere kruiden met verschillende effecten. Wil je een lekkere ‘high’? Dan is het mengen van marihuanilla met wiet bijvoorbeeld een geweldige optie! Ook is Wild dagga een topper om mee te combineren. Zeker het proberen waard!

 

Hoe te gebruiken?

Bij traditioneel Aziatisch gebruik worden 1 tot 3 theelepels kruid gedurende 15 minuten geweekt in heet water.

Er zijn ook gebruikers die ontspannende effecten melden na het vapen van de marihuanilla. Een relaxerende, ontspannende werking als alternatief voor marihuana.

Interesse in Marihuanilla? Klik hier!