Magic Truffles

Wat is het verschil tussen paddo’s en truffels?

Veel mensen denken dat paddo’s veel sterker zijn dan truffels, maar dit is niet de waarheid. Het verschil tussen paddo’s en truffels is namelijk helemaal niet zo groot. Paddo’s en truffels zijn beide onderdelen van schimmels waarin de stof psilocybine of psilocine in zit. Deze werkzame stof wekt bij mensen een trip-gevoel op. Ze ervaren dan de werkelijkheid op een totaal andere manier.

Er zijn verschillende soorten schimmels die de werkzame stof psilocine aanmaken. De paddenstoelen die op zo’n schimmel groeien worden paddo’s genoemd. Wanneer de weersomstandigheden niet optimaal zijn, maakt de schimmel een ondergronds netwerk aan voor voedingsstoffen. Hieruit ontstaan de ‘magische truffels’ die wij vandaag de dag kennen.

Het grootste verschil

Het grootste verschil tussen paddo’s en truffels is dat paddo’s boven de grond groeien en truffels onder de grond. Paddo’s groeien boven de grond om de sporen van de schimmel te kunnen verspreiden. Dit is de enige manier hoe de schimmel zich kan voortplanten. De truffels die wij kennen, zijn eigenlijk een soort knollen/wortels die de schimmel gebruikt om zijn voeding in te bewaren. Truffels en paddo’s helpen allebei de schimmel te overleven. Daarom bevatten truffels ook dezelfde stoffen als paddo’s.

Verschil in effect

Mensen kunnen de trip van paddo’s of truffels op een andere manier beleven, maar dat hangt vooral af van de hoeveelheid truffels of paddo’s die wordt ingenomen. Ook speelt de omgeving een erg belangrijke rol. Het wordt altijd aangeraden om truffels/paddo’s op een rustige, veilige en bekende omgeving te gebruiken. Het is dan ook niet aan te raden om dit op een drukke plek in te nemen. Daarnaast kunnen ook de gevoelens en gedachten van mensen bepalen wat voor een trip-gevoel ze gaan krijgen.

Van paddo’s of truffels kun je bijvoorbeeld een ‘bad trip’ krijgen. Truffels en paddo’s vallen soms verkeerd. De gebruiker kan zich dan angstig, achterdochtig en neerslachtig voelen. Vaak voelt het voor de gebruiker alsof de controle over de trip is verloren. Dit noemt men een ‘bad trip’.

Het kan ook zijn dat mensen een klein verschil in effect ervaren. Dat komt omdat er niet altijd precies dezelfde stoffen in paddo’s en truffels zitten. Maar de grootste verschillen worden veroorzaakt door de hoeveelheid die wordt ingenomen, de omgeving van de trip en de gevoelens & gedachten van de gebruiker.

Waarom zijn truffels legaal en paddo’s niet?

Truffels mogen legaal verkocht worden in smartshops. Smartshops bieden bakjes aan met daarin een afgewogen hoeveelheid truffels. Medewerkers geven ook advies over de sterkte van de truffels die ze verkopen. Het is bekend dat ook de sterkte van truffels per bakje kan verschillen.

Daarnaast mogen er kweeksets verkocht worden voor paddo’s. De schimmeldraden en sporen zijn namelijk niet verboden. Op het moment dat de paddenstoelen boven de grond komen, dan is het wel verboden. Volgens de Opiumwet zijn paddo’s namelijk een harddrug. Sinds december 2008 zijn paddenstoelen die psilocine of psilocybine bevatten verboden. Omdat truffels geen paddenstoelen zijn, vallen deze niet onder de Opiumwet.