Erotic

Wat is Catuaba?

Catuaba is afkomstig uit het Braziliaans Amazonegebied. Het is een extract van de schors van een aantal boomsoorten die inheems zijn in Brazilië. Catuaba is een struikachtige boom die groeit in het noordelijk deel van Brazilië. Catuaba werd al heel lang geleden ontdekt en gebruikt door indianen. Zij gebruikten het als middel om lichaam en geest te laten ontspannen.

Catuaba is een woord dat afkomstig is uit het Guarani, een taal die gesproken wordt in een aantal landen van Latijns-Amerika. Catuaba betekent “Wat de indiaan kracht geeft “. Historici suggereren dat het Braziliaanse Tupi-volk de seksueel stimulerende eigenschappen voor het eerst ontdekten. Ze gebruiken het om het energieniveau te stimuleren en het verlangen naar seks te versterken.

De Catuaba-boom is een bijzondere boom. De boom heeft oranje en gele bloemen en kleine vruchten. Deze vruchten zijn echter niet eetbaar. In Brazilië is catuaba nog beroemder om zijn libido-verhogende werking dan Muira puama.
Men gebruikt de bast van de Catuaba-boom. Deze wordt enige uren in het water gelegd om te laten trekken, daarna wordt het als thee opnieuw opgewarmd. Net als Muira Puama heeft Catuaba geen negatieve bijwerkingen.

Catuaba wordt niet alleen als libido-verhogend product gebruikt. De plant wordt namelijk ook gebruikt als natuurlijke ontspanner. De plant zou een positieve invloed hebben op de geestelijke balans en zou goed zijn voor het centrale zenuwstelsel.

Bloemen van de Catuaba-boom.

Effecten

Een heerlijk warm gevoel stroomt door je hele lichaam, maar tegelijkertijd voel je je heel relaxed. De gevoeligheid van de huid en de geslachtsorganen wordt door Catuaba vergroot, wat resulteert in stimulering van de geslachtsdrift. Orgasmes worden een stuk intenser en het uithoudingsvermogen neemt aanzienlijk toe.

Catuaba zou daarnaast ook zorgen voor een betere gemoedstoestand en een groter gevoel van zelfvertrouwen en welbehagen. Het zou ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben bij bacteriële infecties en het geeft je algemene energie niveau een flinke boost.

Gebruik

In Brazilië gebruikt men de bast vooral voor het zetten van thee of voor het maken van een tinctuur. Kook 1 tot 2 volle eetlepels versneden kruid een kwartier lang in een halve liter water voor 2 glazen thee. Wanneer ingenomen op een lege maag worden de effecten na een half uur voelbaar.

Wat nog belangrijk is om te vermelden, is dat er weinig onderzoek gedaan is naar de werking van Catuaba. Toch wordt het door de Braziliaanse bevolking als afrodisiacum beschouwd. Omdat in een onderzoek wordt gesuggereerd dat het middel de vruchtbaarheid van vrouwelijke ratten kan verminderen, is Catuaba wellicht af te raden voor vrouwen.