Energy

Wat is Guarana?

Guarana is afkomstig van de zaden van een klimop plant. De wetenschappelijke naam is Paullinia Cupana. De zaden van deze plant bevatten ongeveer 2,5 tot 5% cafeïne. Dit is een veel hogere concentratie dan in koffie of frisdranken gevonden wordt.

Verwacht geen medische wonderen van het innemen van guarana. Guarana is namelijk geen medicijn, hoewel zich in sommige gevallen wel effecten voordoen die gunstig zijn voor een beperkt aantal medische condities. In klinische studies is gebleken dat theofylline het hart en het centrale zenuwstelsel stimuleert, alertheid verhoogd en moeheid vermindert. Het heeft ook een sterke diuretische werking (Een diureticum is een middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert) en vermindert beklemming van de luchtwegen, waardoor het een positief middel is bij astma. Door cafeïne helpt het vet te verbranden en moeheid te verminderen. Het grote verschil met cafeïne in koffie, thee, chocolade en cola is dat de cafeïne in deze vorm beter en geleidelijker door het lichaam wordt opgenomen.

Guarana kan ook bijwerkingen hebben zoals hartkloppingen, nervositeit en slecht slapen. 100 mg guarana komt overeen met 2 tot 5 mg cafeïne.

Gebruik

Het poeder kan worden gemixt met water of vruchtensap. Je kunt guarana poeder ook met heet water of melk vermengen. Je kunt de smaak ook verbeteren door wat honing of suiker toe te voegen.

Interesse in Guarana? Klik hier!