Magic Truffles

Truffels microdoseren

“Wie ’s ochtends een heel kleine hoeveelheid paddo’s of truffel door de koffie roert, wordt creatiever, productiever en zit beter in z’n vel.” Althans, dat is wat veel ‘microdoseerders’ beweren. Pam van der Veen probeerde het uit. ” Klik hier om het volledige artikel van Pam te lezen.

Psilocybine en Psilocine zijn de werkzame stoffen die aangetroffen worden in bepaalde soorten paddenstoelen en truffels. In grote dosis is psilocybine een psychedelische substantie die de waarneming van de reële wereld kan veranderen door de effecten die het heeft op de menselijke hersenen en het centrale zenuwstelsel. Maar hoe zit dat met truffels microdoseren?

De meest eenvoudige manier om het microdosing avontuur aan te gaan is met het gebruik van truffels. Je kunt truffels legaal kopen in smartshops. Ook wij verkopen deze bijzondere psychedelische truffels! Je kunt ze vinden in ons assortiment onder het kopje Magic Truffles.

Het enige verschil tussen ‘soorten truffels’ wat ertoe doet, is de sterkte. Er wordt gezegd dat een microdosis psilocybine ongeveer 0,2-0,5 gram is. In eerste instantie moet je weten dat truffels en paddo’s verschillende sterktes hebben. Sommige zijn dus sterker dan andere. Er moet ook rekening gehouden worden met het lichaamsgewicht en individuele tolerantie, samen met de maaginhoud en andere beperkingen. De truffel die het meest gebruikt wordt door mensen om te microdoseren is de Mexicana truffel. Dit is de mildste variant die beschikbaar is bij ons.

Het onderzoek naar microdoseren bevindt zich nog in een pril stadium en daarom wordt het aanbevolen om er voorzichtig mee te zijn en goed te luisteren naar professionals op dit gebied.

Mensen die microdoseren met truffels, krijgen dusdanig weinig gram psilocybine binnen, wat betekent dat de gebruikers de psychedelische effecten zoals hallucineren niet ervaren. Ze ervaren echter wel de subtiele, nuttige effecten. Deze effecten zijn erg persoonlijk, maar het is algemeen bekend dat het een positieve invloed heeft op vele gebruikers. Het algehele welzijn wordt verbeterd, en ook worden mensen creatiever en zitten ze lekkerder in hun vel.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bij microdoseren de volgende effecten kunnen worden waargenomen;

  • Meer energie en waakzaamheid
  • Verbeterde creativiteit en cognitieve vaardigheden
  • Verbeterde concentratie en motivatie
  • Verhoogd vermogen om nieuw materiaal te leren
  • Beter inzicht in verschillende situaties
  • Positieve stemmingswisselingen
  • Meer empathie bij interactie met anderen
  • Beter uithoudingsvermogen en sportieve prestaties

Voor het microdoseren van truffels zijn er weegschalen nodig die in staat zijn extreem kleine hoeveelheden te wegen. De “AT-Scale 500g x 0,01g” is bijvoorbeeld een goede weegschaal om aan te schaffen als je wilt beginnen met het microdoseren van truffels. Deze weegschaal is in staat om tot 0,01 achter de komma te wegen. Perfect dus! Sommige mensen zeggen ook dat zij hun substantie verdelen, en die in lege capsules doen waardoor ze makkelijker te bewaren zijn met de juiste dosis. Ook zijn ze dan gelijk klaar voor gebruik als je het wilt innemen.

Wat ook nog een optie is, is om de microdosing verpakking te kopen. Deze verpakking bevat 6×1 gram truffels en is enorm handig voor het gebruik bij microdoseren! Het wordt aanbevolen dat nieuwe gebruikers met 1 portie of minder per dag beginnen. Microdosing is bedoeld om de gebruiker nuchter en volledig gefocust te houden.

Hier zie je een voorbeeld van hoe je kunt beginnen met truffels microdoseren.