Kruiden

Salvia Divinorum, wat is het?

Salvia divinorum is een plant uit de lipbloemenfamilie. In het wild komt de plant voor in het Mazatec gebergte in Mexico. Deze planten groeien op schaduwrijke en vochtige plaasten. De plant werd traditioneel gebruikt door de Mazatec-medicijnman, aangezien de plant psychoactief is. De plant veroorzaakt dus sterke hallucinaties.

Toepassingen van Salvia

Al duizenden jaren lang wordt de plant bij religieuze rituelen van de Mazatec-indianen door hun medicijnmannen gekauwd. Door het kauwen van de plant ontstaat een milder effect wat langer aanhoudt dan wanneer het gerookt wordt. Wanneer Salvia wordt gerookt, veroorzaakt dat dissociatie en intense hallucinaties. Het effect duurt dan zo’n 5 tot 10 minuten. De meeste gebruikers beschrijven de ervaring als prettig, soms zelfs spiritueel. Andere gebruikers vinden de ervaring juist beangstigend en té intens. Veel gebruikers vinden het tijdelijke gevoel van controleverlies erg angstwekkend, waarbij de waarneming van de omgeving volledig wegvalt. Het gevoel van hoogte en diepte verdwijnt en de gebruiker vreest dan in een tweedimensionaal vlak te zullen moeten worden opgenomen. Salvia een een middel dat legaal verkrijgbaar is tegenwoordig, en nieuwe gebruikers kunnen hierdoor de intensiteit van de effecten gaan onderschatten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, dus wees altijd voorzichtig!

Redenen van gebruik

In de Sierra Mazateca, waar de Salvia divinorum in het wild groeit, wordt het door medicijnmannen en -vrouwen gebruikt in religieuze rituelen. De bladeren worden ook gebruikt als geneesmiddel bij diarree, hoofdpijn en reuma. Tegenwoordig wordt het middel gebruikt vanwege de psychedelische roes en als onderdeel van healingrituelen.

De effecten van Salvia

Tegenwoordig worden de bladeren van de plant gerookt met een pijpje. Er ontstaan dan korte maar zeer heftige hallucinaties. De effecten treden na 30 seconden op, zijn 5 tot 10 minuten op zijn heftigst en werken na 20 tot 30 minuten weer uit.

Deze effecten kunnen optreden wanneer je Salvia rookt :

  • Derealisatie en verlies van identiteit;
  • Zich voelen alsof men een voorwerp is;
  • Uittreding (‘out-of-body experience’);
  • Overlappende realiteiten, het gevoel dat men op meerdere plaatsen tegelijkertijd is;
  • Vertraging van tijdsperceptie;
  • Oncontroleerbaar lachen;
  • Het gevoel dat het lichaam gebogen of getrokken wordt door verschillende krachten;
  • Visuele effecten van tweedimensionale oppervlakten;
  • Het spreken van een onverstaanbare ‘brabbeltaal’;
  • Bezoeken van plaatsen uit het verleden, vooral uit de kindertijd.

Wanneer je Salvia kauwt, zijn de effecten een stuk milder. Deze effecten komen op na zo’n 5 á 10 minuten en houden ongeveer een uur aan.

De medicijnmannen en -vrouwen van de Mazteken zullen Salvia nooit roken. Dit is volgens hen respectloos naar de plant. Het roken kan voor zeer overweldigende en heftige ervaringen zorgen en dit zou volgens hen komen doordat de plant zich niet gewaardeerd voelt.

Risico’s

Zorg ervoor dat wanneer je Salvia gebruikt, er een tripsitter aanwezig is. Er zijn veel ervaringen bekend waarin de gebruiker onder invloed van Salvia divinorum gaat rennen of ergens uit wil klimmen (zoals een raam). De kans op serieus letsel is dan zeer aanwezig. De coördinatie van de gebruiker is erg verminderd, waardoor hij/zij misschien zou kunnen vallen.

Het is dus erg belangrijk dat er altijd iemand aanwezig is die geen Salvia gebruikt heeft en die de gebruiker in de gaten kan houden! Ook is het belangrijk dat de gebruiker de trip ondergaat in een prettige en veilige omgeving. In de omgeving mogen geen objecten aanwezig zijn die gevaarlijk kunnen zijn, zoals kaarsen, een open raam of deur, scherpe voorwerpen etc.

Interesse in Salvia? Klik hieronder om de producten te bekijken!

Gedroogde bladeren

Salvia extract 5x

Salvia extract 10x

Salvia extract 20x

Salvia extract 30x

Salvia extract 80x

Ben jij van plan Salvia Divinorum te gebruiken? Denk dan eerst goed na over hoe krachtig dit kruid kan zijn! Kijk ook van tevoren even deze informatie YouTube video :