Kruiden

Welke kruiden kunnen allemaal in je vaporizer?

Bij kruiden voor de vaporizer zullen de meeste mensen gelijk aan cannabis denken, maar wiet is niet het enige kruid dat het goed doet in een vaporizer. Hier vind je een overzicht van andere kruiden die je kunt verdampen; sommige voor de smaak, andere voor het psychoactieve effect. Het is ook mogelijk om deze kruiden met cannabis te combineren om de smaak te versterken of om zelfs het effect te veranderen.

Passionflower

140°C

Passionflower is een overblijvende klimplant die van nature voornamelijk voorkomt in Mexico, Centraal- en Zuid-Amerika. Ze heeft sierlijke paars-blauwe bloemen en is erg geliefd vanwege haar rustgevende kwaliteiten. Alle bovengrondse delen van de plant zijn voor deze ontspannende effecten te gebruiken.

Wanneer je passiebloem in de vaporizer doet, zorgt het voor een rustgevend en licht verdovend effect. Vape dit kruid op lage temperaturen, afzonderlijk of gemengd met andere ontspannende kruiden, wanneer je ’s avonds lekker wilt relaxen.

Damiana

190°C

Damiana is een struik uit Mexico, met een sterke aromatische smaak. De plant heeft bijzonder prachtige, gele bloemblaadjes. De bladeren van deze struik bevatten de actieve stoffen waar het kruid om bekend staat.

Het roken van Damiana in een vaporizer veroorzaakt een lichte euforie en een mild marihuana-achtig effect. Deze ‘high’ duurt ongeveer 60 minuten. Vele culturen gebruiken Damiana om om de zin in seks te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan de Mexicaanse Maya’s, zij geloofden heilig dat dit kruid een gebrek aan seksueel verlangen zou kunnen verhelpen. Als je het in kleine hoeveelheden consumeert, wordt de zin in seks voor een langere tijd vergroot.

Catmint

150°C

Catmint is het kruid dat katten laat spinnen van genot. Helaas heeft het dit effect niet op mensen. Wel heeft dit kruid een rustgevende en een comfortabele roes als effect. Catmint wordt vaak gebruikt om de nachtrust te bevorderen. Wanneer je meer catmint in je vaporizer doet, heeft deze roes ook een licht euforisch effect. Dit kruid is perfect voor wanneer je lekker wilt ontspannen. Kattenkruid is ook goed te combineren met damiana en valeriaan.

Valeriaan

200°C

Valeriaan komt oorspronkelijk uit in Europa en Azië. Het is een mooie plant met roze-witte bloemen. De actieve stofjes van deze plant zitten in de wortels. Valeriaan wordt al een lange tijd gebruikt vanwege haar verdovende en rustgevende eigenschappen.

Gebruikers rapporteren dat wanneer je valeriaan rookt in een vaporizer, het een veel sterker effect opwerkt dan wanneer je valeriaan in pilvorm inneemt. Dit kruid gaat erg goed samen met catmint en andere geruststellende kruiden zoals passiebloem en blauwe lotus.

Blue Lotus

110°C

Blauwe Lotus is een beroemde waterlelie met witachtige, blauwe bloemen. Het bevat daarbij de psychoactieve alkaloïde aporphine. Dit kruid kan diep ontspannend zijn voor lichaam en geest. De kalmerende eigenschappen maken het geweldig voor meditatie en yoga-oefeningen. Het geeft een mild gevoel van rust en euforie, samen met een veranderd gevoel van bewustzijn.

Blauwe lotus heeft een licht stimulerend & psychoactief effect dat dromerig, euforisch en zeer ontspannend is. Niet elke vaporizer kan een temperatuur van 110°C aan, dus zorg ervoor dat je het goede apparaat hebt als je dit kruid met je vaporizer wilt gebruiken.

Wild Lettuce

140°C

Wild Lettuce heeft licht verdovende effecten. Het is verwant aan de gewone sla die je in salade verwerkt, maar dan met andere interessante eigenschappen.

Als je wild lettuce in de vaporizer doet, werkt het vaak geweldig bij spanning. Veel mensen merken dat het kan helpen wanneer je rusteloos en prikkelbaar bent. Ook zou het je dromen intenser maken. Gemengd met wiet heeft het kruid vaak een lichter ontspannend effect.

Dream Herb

190°C

Calea zacatechichi staat bekend als “droomkruid” en is een plant die van oorsprong voorkomt in Mexico en Centraal-Amerika. Traditioneel wordt het gebruikt om lucide dromen op te wekken. Wanneer je calea met je vaporizer rookt, wordt het effect omschreven als een zeer verdovende en mild hallucinogene ervaring.

Droomkruid wordt voornamelijk geassocieerd met levendige en heldere dromen. Ook kan het kruid je dus helpen om ‘lucide dromen’ op te wekken. Een lucide droom is in feite een droom waarin je je ervan bewust bent dat je droomt. In de waaktoestand geeft droomkruid een loom effect en ontstaat er een verhoogde staat van bewustzijn. Het heeft daarbij een bittere smaak. Daarom komt dit kruid misschien wel het best tot zijn recht in combinatie met andere, smaakvollere kruiden.

Lavendel

130°C

Lavendel is waarschijnlijk het meest beroemde aromatische kruid dat er is. Het heeft een geweldige smaak en geur, rustgevende eigenschappen en is ook nog eens bacteriedodend. Ook als je niet per se geïnteresseerd bent in deze eigenschappen van het kruid, is het puur vanwege de smaak en geur al een goede toevoeging aan een kruidenmix voor in je vaporizer.

Deze bijzonder mooie planten vind je over de hele wereld. Ze zijn erg populair op meditatief gebied vanwege de rustgevende geur van de bloemen.

Pepermunt

160°C

Pepermunt is een kruising tussen watermunt en aarmunt en groeit vrijwel overal in Europa. Het kruid kenmerkt zich door een unieke munt-achtige smaak en wordt vaak gebruikt voor rustgevende thee. Het kruid is perfect voor een kruidenmengsel om te roken met de vaporizer. Het helpt je lichaam en geest te ontspannen.

Bij aromatherapie zou het munt-achtige aroma van pepermunt een heldere, verfriste en gefocuste geest bevorderen. Pepermunt zou tevens bacteriedodende eigenschappen hebben.

Aphrodite mix

175°C

Deze Aphrodite mix bestaat uit verschillende kruiden en bloemblaadjes met een sensuele geur en smaak, zoals pepermuntbladeren, sinaasappel- en jasmijnbloesem en Damiana. Deze plant komt voor in het Zuid-Westen van Texas, Centraal-Amerika, Mexico, Zuid-Amerika en de Caraïben. Daarnaast behoort deze plant tot de passiebloem-familie.

Aphrodite is bekend als de Griekse godin van liefde, schoonheid, welbehagen en voortplanting. Vandaar dat deze mix lustopwekkende en libido-verhogende effecten heeft. De mix van verschillende soorten kruiden zorgt voor een lust opwekkend gevoel. Gezellig voor een avondje samen dus! Over het algemeen krijg je met deze mix een ontspannen en vrolijk gevoel, dit maakt het een effectieve kruidenmix.

Pink Lotus

120°C

Pink lotus wordt door sommige mensen gebruikt om sneller in slaap te komen. Dat wordt in verband gebracht met de verdovende werking, maar ook de lichte euforie die men ermee kan ervaren.

Pink lotus wordt vanwege de milde werking het meeste gecombineerd met bijvoorbeeld cannabis. Een paar blauwe lotus blaadjes in je joint of vaporizer en de “high” wordt spacey en opium-achtig. Dat komt door de lichte hallucinogene werking van de bloem. Om dezelfde reden wordt het ook wel gecombineerd met droomkruid.

Wild Dagga

175°C

Wild dagga is bekend onder de wetenschappelijke naam Leonotis leonurus. Het is een plant die van oorsprong voorkomt in het zuiden van Afrika. Deze kruiden wordt ook wel met cannabis vergeleken, vanwege de effecten die het heeft wanneer het gerookt wordt.

Wild Dagga wekt een mild euforische, verzachtend gevoel op. Het kan ook een zachte buzz opwekken en helpt de gevoelens van ontspanning en comfort te verhogen. Het slaat niet zo krachtig in als cannabis en heeft wat tijd nodig om qua kracht toe te nemen tijdens het gebruik.