Magic Truffles

Instructies Paddo Growkit – Zelf paddo’s kweken

Met de alles-in-één paddo kweekset kun je gemakkelijk Psilocybe Cubensis paddenstoelen kweken in het comfort van je eigen huis! Alles wat je nodig hebt om je eigen paddo’s te kweken, zit in deze kit.

Wat zit er in de kweekset?

De paddo kweekset bevat:
1x container gevuld met gekoloniseerd substraat
1x tas met luchtfilter
2x paperclip

Wat zit er in het substraat?

Een paddo-substraat is gewoon elke substantie waarop mycelium zal groeien. Het substraat in de kweekbak is ingeënt met het mycelium van Psilocybe cubensis. Dit mycelium is een netwerk van schimmeldraden die uitzetten door het hele substraat en waaruit de paddenstoelen zullen ontstaan.

Bewaring en houdbaarheid

Bewaar je growkit in de koelkast, rond de 7 ℃ (45 ℉). Paddo kweeksets hebben een duidelijke houdbaarheid, dus gebruik ze zo snel mogelijk nadat ze zijn aangekomen.

Stapsgewijze instructies

Bij het kweken van paddenstoelen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. U zult zo schoon mogelijk moeten werken om besmetting met bacteriën en andere schimmels te voorkomen. Was altijd uw handen grondig voordat u een van de accessoires uit deze set aanraakt. Adem niet in de filterzak om bacteriële besmetting te voorkomen.

Stap 1

Was je handen grondig en maak de buitenkant van de growkit schoon met een schone, natte doek. Verwijder de deksel, maar bewaar deze voor stap 2.

Stap 2

Vul de growkit tot aan de rand met lauw water (20℃), plaats de deksel terug op de growkit en laat de growkit 5 minuten weken.

Stap 3

Haal de deksel van de growkit en giet het water goed af. Laat de growkit 10 seconden uitlekken.

Stap 4

Plaats de growkit in de groeizak en vul de groeizak met een kopje, 200 tot 250ml, lauw water (20℃). Vouw hierna de bovenkant van de zak en sluit deze met de 2 paperclips.

Stap 5

Plaats de growkit in een kamer tussen de 20-25 graden. Zorg ervoor dat; de growkit niet in direct zonlicht staat, niet onder een lamp staat en niet bij een verwarming/hittebron staat.

De zak moet dichtblijven totdat de pinheads gevormd worden. In dit stadium moet het CO2 gehaltte en de luchtvochtigheid zo hoog mogelijk zijn.

Stap 6

Wanneer de eerste pinheads te zien zijn, laat de groeizak dan dagelijks een paar minuten luchten en bevochtig de growkit hierna met een plantenspuit.

Pinheads zijn de eerste zichtbare vormingen van de paddenstoelen. Het kan 10 tot 20 dagen duren voordat de eerste pinheads zichtbaar zijn.

Stap 7

De paddenstoelen kunnen geoogst worden vlak voordat de vliesjes onder de hoed los beginnen te komen. Pak tijdens het oogsten de steel voorzichtig vast en draai deze links/rechts. Wanneer de paddenstoel los komt te zitten, trek deze er dan zo volledig mogelijk uit.

De paddenstoel moet compleet verwijderd worden, zodat er weer ruimte komt voor een nieuwe.

Stap 8

GEFELICITEERD! De oogst is compleet. Het is nu mogelijk om een nieuwe oogst te creëren door opnieuw stap 1 tot en met 7 te doorlopen.

Interesse in een paddo growkit? Klik dan hier!