Niet gecategoriseerd

Wat is Rapé?

Rapé spreek je uit als ha-pay. Het is een snuff die wordt gebruikt door Braziliaanse inheemse stammen. Het hoofdbestanddeel van Rapé is altijd fijngemalen tabaksblad, Nicotiana Rustica. Dit tabaksblad bevat een hoog nicotinegehalte, en omdat nicotine een stimulerende werking heeft, heeft Rapé dus een oppeppende werking! Voor rapé kun je een self-applicator pijp gebruiken, genaamd ‘Kuripe’.

Hoe wordt Rapé gemaakt?

De tabak, Nicotiana Rustica, wordt in kleine stukjes gehakt. Daarna houden ze de fijngemalen tabak boven het vuur zodat deze goed kan drogen. Nadat het helemaal gedroogd is wordt het verpulverd. Na het vermalen wordt het gezeefd en weer opnieuw vermalen totdat er een heel fijne poeder ontstaat dat opgesnoven kan worden.

Rapé bevat nicotine, maar omdat Rapé niet bedoeld is om te roken, en ook geen chemische toevoegingen bevat, is het een stuk minder belastend voor je lichaam. Ook is Rapé minder verslavend. Dit komt doordat ze bij sigaretten allerlei chemische toevoegingen doen waardoor sigaretten erg verslavend zijn.

Hoe gebruik je Rapé?

Rapé is een snuff, wat betekent dat je het dus binnenkrijgt via je neus. In bepaalde rituelen wordt de rapé door een ander in je neus geblazen (d.m.v een Tepi), maar als je dit niet prettig vindt, dan zijn er ook tools die je kunt gebruiken om de rapé alsnog op de juiste manier toe te dienen. Er is bijvoorbeeld de self-applicator pijp die ‘Kuripe‘ heet. Dit is een pijp in de vorm van een V, die je mond met je neusgat in verbinding brengt. Het is over het algemeen makkelijker als iemand anders bij jou de rapé kan toedienen, maar je kunt het ook zelf leren.

De effecten van Rapé

Het effect van rapé is een soort intense klap op je geest, waarbij je je ineens bevrijd kan voelen en negativiteit makkelijker los kan laten. De precieze effecten verschillen uiteindelijk altijd per persoon en per keer, maar deze ervaringen horen we veel terug van gebruikers.

Wil je meer te weten komen over rapé? Bekijk dan deze informatieve video op YouTube!

Om rapé echt te leren kennen, raden wij om een klein beetje te proberen. Indian Spirit heeft een aantal rapé producten voor de beginnende gebruikers toegevoegd. De onderstaande rapé soorten hebben een lichte werking, zodat je zelf kunt ontdekken of rapé een fijne werking voor je heeft:

[html_block id=”20659″]