Erotic

Wat is Damiana?

Turnera Diffusa, ook wel Damiana genoemd, is een plant. Deze plant groeit van Argentinië tot Zuid-Californië. Het wordt gedroogd verkocht in smartshops.

Van Damiana kun je thee zetten. Wanneer je thee zet van Damiana heeft dit een mild effect, zoals intensere doorbloeding wat zorgt voor een verhoogd libido. Bij vrouwen zou het ook menstruatiekrampen verlichten. Ook kun je Damiana roken. Het roken van Damiana veroorzaakt een lichte euforie en een mild cannabis-achtig effect. Deze ‘high’ duurt zo’n 60 minuten.

In de kruidengeneeskunde wordt Damiana gebruikt als seksueel stimulerend middel. Ook wordt Damiana veel gebruikt bij urineweginfecties en bij incontinentie bij ouderen.

In de Mexicaanse volksheelkunde wordt Damiana-thee gebruikt voor onder andere de regulering van de menstruatie, diabetes, maagproblemen, reuma en hoofdpijn. De Noord-Mexicaanse indianen gebruikten Damiana bij astma, spierzwakte, nervositeit en als seksueel stimulerend middel.

Er zijn wel degelijk aanwijzingen uit wetenschappelijke studies dat Damiana seksueel stimulerend en angstremmend werkt.

Gebruik

Neem 10 tot 15 gram damiana kruid en voeg dit toe aan een liter water. Laat dit 5 minuten zachtjes koken, koel het af, zeef het en drink er een paar kopjes van.

Effecten

Damiana wordt al eeuwen lang gebruikt, met name als een seksueel stimulerend middel. Het is met onderzoeken aangetoond dat Damiana het libido aanzienlijk verhoogt bij zowel mannen als vrouwen. Dit is de reden waarom het kruid veel wordt gebruikt in Mexico. Zij maken met daar een stimulerend Damiana Margarita drankje.

Damiana zorgt voor een verhoogd zuurstof gehalte in het bloed. Daardoor wordt de seksuele potentie verbetert. Een betere zuurstoftoevoer is nuttig voor het hele lichaam en verbetert de stemming en seksuele potenties. Het klinkt een beetje gek, maar onderzoeken op ratten hebben zeer positieve resultaten laten zien, waarbij de seksuele prestaties enorm verbeterden. Onderzoek op mensen is nog niet uitgevoerd.

Interesse in Damiana? Klik hier!