Indian Spirit – Syrian Rue (Peganum Harmala) – 10G seeds

Syrian Rue

Syrische wijnruit staat tevens bekend als esfand en harmal, en heeft een interessante oosterse geschiedenis. In Turkije worden delen van de plant samengebonden en opgehangen in huizen en voertuigen om te beschermen tegen ‘het kwade oog’. In Iran wordt het als wierook gebruikt, om zowel de lucht in de omgeving als de geest te zuiveren.

In de westerse psychonauten-scene is de sterk monoamino-oxidaseremmende werking met open armen ontvangen, aangezien het een betaalbare mogelijkheid is voor het potentiëren van hoge doseringen DMT-bevattend plantmateriaal. Veel mensen die anahuasca (analogen van de psychedelische Amazone-thee ayahuasca) maken, gebruiken Syrische wijnruit in plaats van Banisteriopsis caapi.

Bij gemiddeld gebruik van Syrische wijnruit wordt het in feite ingezet als psychofarmacologisch hulpmiddel, om planten die oraal inactief zijn actief te maken. Soms wordt Syrische wijnruit gebruikt om de effecten van stoffen die op zichzelf actief zijn te versterken en verlengen.

EFFECTEN:

 • Syrische wijnruit voorkomt de afbraak van monoamino neurotransmitters door de werking van monoamino-oxidase-enzymen te remmen, een proces dat bekend staat als MAO-remming. Hierdoor worden stoffen als DMT en 5-MeO-DMT oraal actief en wordt een ervaring met psilocybine paddenstoelen langer en sterker.
 • Soms refereert men naar de effecten van lage doseringen met de term ‘harmala buzz’ (buzz = zoem), aangezien het neigt een zoemend gevoel in het hoofd en lichaam teweeg te brengen. Dit is ook het beginstadium voor de meeste mensen die een hogere dosering nemen, alhoewel het in zo’n geval meestal ontwikkelt tot een sterkere ervaring die geassocieerd wordt met duizeligheid, maagkramp en overgeven. Daarnaast schijnen psychedelische effecten, zoals visuele en auditieve vervormingen en mystieke fenomenen, bij sommige mensen voor te komen.

GEBRUIK:

Het is mogelijk om de zaden zo te eten, door ze goed fijn te malen met je kiezen.

 • Zorg ervoor dat de zaden gedurende een halve minuut tot 2 minuten veel in aanraking komen met je speeksel en slik de zaden dan door.
 • Een andere manier is de zaden te vijzelen en het poeder in gelatine-capsules te doen. Met deze methodes gaat er niks van de actieve ingrediënten verloren in het bereidingsproces. Voor een ervaring met alleen Syrische wijnruit zijn de doseringen nog steeds experimenteel. Je kan beginnen met 1 gram om te zien hoe je reageert.
 • 5 gram is voor de meeste mensen een hoge dosering.
 • Voor het potentiëren van een normale of hoge dosering orale DMT, kan je 3 gram zaden 15 tot 60 minuten voor de DMT innemen, wat inmiddels een gevestigde methode is.
 • Als je meer dan 3 gram neemt resulteert dat meestal in meer fysiek ongemak en geen sterker effect. De ervaring duurt zo’n 4 uur.
 • Dezelfde methode kan gebruikt worden voordat je paddenstoelen eet, wat de paddenstoelen 1,5 tot 2 keer zo sterk maakt. Het voegt ook 1 tot 3 uur toe aan de lengte van de ervaring.

Een andere bekende bereidingsmethode

 • zachter voor de maag en over het algemeen minder duizeligheid veroorzaakt, is een heet-water-infusie te maken.
 • Een deel van de actieve stoffen gaat met deze methode verloren, dus gebruik zo’n 1 a 2 gram extra, bovenop de bovengenoemde doseringen.
 • Gebruik 150 ml water en 50 ml citroensap per persoon.
 • Laat de fijngemalen zaden 15 tot 30 minuten pruttelen op het laagste vuurtje op je fornuis en giet de vloeistof af, welke dan klaar is voor inname.

KWEKEN?

Peganum harmala is gemakkelijk op te kweken vanuit zaad.

 • Zaai de zaden eind lente (binnenshuis) dun in een zanderig aardemengsel en wees zuinig met de bewatering.
 • Zet op een zonnige plek bij een minimum temperatuur van 20 °C.
 • Eenmaal volgroeid (en verplaatst naar buiten) verdraagt de plant droogte en vorst, de bladeren sterven dan af en de wortels raken in een winterslaap.
 • Bij het krieken van de volgende lente ontwaakt de plant weer.

INGREDIËNTEN:

De belangrijkste actieve ingrediënten in P. harmala zijn harmine en harmaline.

!!WAARSCHUWING!!

Peganum harmala bevat MAO-remmende stoffen. Dit betekent dat het zeer gevaarlijk kan zijn wanneer je het combineert met bepaalde etenswaren of psychoactieve stoffen die normaliter niet schadelijk zijn.

Doseringen verschillen per persoon, maar vooral in het begin wordt een dosering van 1 gram aanbevolen.

 • Milde trip: 1 gram
 • Normale trip: 3 gram
 • Zeer sterke trip (maximale limiet): 5 gram

Wil je meer te weten komen over Syrian Rue? Lees dan onze blog! :

Peganum Harmala

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Indian Spirit – Syrian Rue (Peganum Harmala) – 10G seeds” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *