Indian Spirit – Salvia divinorum – 10G dried leaves

Onze premium kwaliteit gedroogde Salvia bladeren zijn hoog in Salvinorin A. Door goed te doseren kun je het effect variëren van een subtiel stoned-achtig gevoel tot volledige psychedelische trips.

 

Salvia Divinorum

Salvia Divinorum staat bekend om haar zeer sterke uitwerkingen, vergelijkbaar met het gebruik van LSD. De werkzame stoffen in deze plant zijn Salvinorin A en Salvinorin B. Salvinorin A is het sterkste psychedelische middel dat in de natuur voorkomt en door goed te doseren kun je het effect variëren van een subtiel stoned-achtig gevoel tot volledige psychedelische trips.

De plant zelf komt van origine uit Mexico, waar het op schaduwrijke en vochtige plaatsen in het Mazatec gebergte gevonden kan worden. Al duizenden jaren wordt deze plant gebruikt door de medicijnmannen van de Mazatec-indianen tijdens religieuze rituelen. De één omschrijft de werking als spiritueel en prettig, terwijl de ander bijna niets kan ervaren of juist een erg intense uitwerking voelt. Salvia Divinorum is in verschillende landen gewoon legaal verkrijgbaar, waaronder in Nederland, en kan bij Worldherbals natuurlijk ook niet uitblijven.

Het gebruik van Salvia Divinorum

De traditionele manier om salvia te gebruiken is door op de bladeren te kauwen en deze vervolgens 15 – 20 minuten onder de tong te houden. Daarna spuug je het uit. Het is niet de meest effectieve methode en meestal zijn er 8 tot 20 bladeren nodig. Het duurt hierdoor ook langer om de eerste effecten te voelen; ongeveer 20 minuten.

Een andere methode is het verhitten van 0.5 g (een groot blad) tot 250°C. Op deze wijze is de aanvang zeer snel: 30 – 180 seconden.

Aangezien Salvinorin A een erg sterke psychedelische werking heeft, is het niet verstandig met grote hoeveelheden te beginnen. De uitwerking op de één zal ook anders zijn dan de uitwerking op de ander. Om die redenen is het erg belangrijk dat je de plant goed leert kennen en voor jezelf weet wat de effecten zijn op jou. Een te hoge dosis kan er namelijk voor zorgen dat je zo’n intense trip ervaart dat je niet meer goed weet wie of waar je bent. Begin dus met een kleine dosering van bijvoorbeeld 0.1 – 0.5 gram. Gebruik van 2 of meer gram wordt vooral in het begin ten zeerste afgeraden.

Dosering en effecten

Omdat de effecten van het gebruik van Salvia Divinorum per persoon verschillen, is het lastig een goede dosering te geven, maar de S.A.L.V.I.A schaal is een goede indicatie en geeft aan wat de effecten zijn als je een bepaald aantal gram Salvinorin A tot je neemt.

  • Level 1 Stoned: wanneer je 0.1 – 0.5 gram gebruikt, zal je effecten ervaren vergelijkbaar met marihuana, inclusief de bekende lachkick. De ervaring is dan ook erg subtiel en zal voor sommigen voelen alsof er niets gebeurt.
  • Level 2 Anders denken: wanneer je 0.3 – 1 gram gebruikt zullen je gedachten veranderen en zal je muziek, kleuren en voorwerpen mooier vinden. Ook lachkicks komen veel voor zowel als een slechte werking van het korte geheugen.
  • Level 3 LSD: bij gebruik van 0.5 – 1.5 gram zal je levendige hallucinaties gaan zien, zoals geometrische figuren als je je ogen dicht hebt en bewegende patronen op het behang.
  • Level 4 Vliegen: gebruik je 1 – 2 gram, dan heb je het niveau bereikt waar de medicijnmannen naar op zoek zijn. Je ‘vliegt’ als het ware door verschillende dimensies en je kan de realiteit volledig vergeten. Medicijnmannen geloven dat je dan wordt meegenomen naar andere werelden waar je kunt leren over het verleden, het heden en de toekomst.
  • Level 5 Identiteit verlies: gebruik je tussen de 1 en 2.5 gram, dan zal je het gevoel krijgen dat je samensmelt met bijvoorbeeld de bank waarop je zit of je volledige omgeving. Je vergeet wie of wat je bent en wordt één met de plek waar je je op dat moment bevindt. Voor sommigen kan dit een extatische uitwerking hebben, terwijl het voor anderen juist erg beangstigend is.
  • Level 6 Amnesie: bereik je dit niveau, dan heb je meer dan tussen de 2 – 3 gram gebruikt en ben je eigenlijk te ver gegaan. Omdat je niet weet waar je bent is dit erg gevaarlijk; je verliest je geheugen, kan bewusteloos raken en ook slaapwandelen komt veel voor.

Bijwerkingen

Er zijn weinig echte bijwerkingen bekend van het gebruik van Salvinorin A. In een klein aantal gevallen kun je last krijgen van diarree, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel.

Bewaaradvies

Bij Worldherbals verkopen we Salvia Divinorum in gedroogd blad of poedervorm. Dit middel is niet geschikt voor minderjarigen (jonger dan 18 jaar). Bewaar het dus altijd op een koele en droge plek en buiten bereik van kinderen.

Veiligheid

Bij Salvia Divinorum is het beter een kleinere dan een grotere dosering te nemen. Begin je net met het gebruiken van deze plant, vraag dan altijd of er een nuchter iemand bij je kan zitten. Wanneer je Salvia gebruikt, zal het effect vrij snel weer afnemen en zal je je na 10 tot 20 minuten al weer normaal voelen.

10 gram gedroogde bladeren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Indian Spirit – Salvia divinorum – 10G dried leaves” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *