Indian Spirit – Jurema (Mimosa hostilis) – 50G powder

De Mimosa hostilis wortelschors komt van een boom die lokaal bekend staat als Jurema, Jurema Preta, Zwarte Jurema of Vinho de Jurema. Dit is het meest gewilde deel van de plant, omdat hij bij de lokale sjamanen geroemd wordt om zijn entheogene eigenschappen.

 

Mimosa hostilis, ook bekend als Mimosa tenuiflora of Jurema, is een overblijvende struik die inheems is in de noordoostelijke regio van Brazilië en zo ver naar het noorden als in het zuiden van Mexico wordt aangetroffen. Hij kan tot 8 m hoog worden en groeit het grootste deel in de eerste vijf jaar, waarin hij al 4–5 m kan bereiken. Het belangrijkste actieve ingrediënt in Mimosa hostilis is DMT (dimethyltryptamine). Onze Mimosa hostilis wortelschors heeft een DMT-gehalte van ongeveer 1%.

De wortelschors van Mimosa hostilis speelt een interessante rol in de geschiedenis en het heden van psychedelisch sjamanisme, en wordt veel gebruikt bij het maken van analoge ayahuasca (anahuasca). Anahuasca is de term die wordt gebruikt voor elk brouwsel met een vergelijkbare psychofarmacologie (één MAO-remmende plant, één DMT-dragende plant) als ayahuasca.

De meeste DMT-bevattende planten zouden niet psychoactief zijn als ze alleen worden gebruikt, omdat de DMT zou worden gedeactiveerd door de van nature voorkomende enzymen (MAO-enzymen) van je lichaam voordat ze naar je bloedbaan gaan. De MAO-remmende component van ayahuasca verandert dat en laat de DMT je bloed-hersenbarrière passeren. Mimosa hostilis is de enige bekende DMT-bevattende plant die ook kan worden gebruikt voor een oraal ingenomen brouwsel dat, zonder de hulp van een MAO-remmende plant, visionaire ervaringen opwekt vergelijkbaar met ayahuasca.

Effecten van Mimosa hostilis

De effecten van Mimosa hostilis zijn vergeleken met die van een lage dosis LSD of psilocybine-paddenstoelen. Gebruikers hebben veranderingen in hun perceptie van de werkelijkheid en verschillende visies gemeld, vaak met zichzelf. Bij gebruik van Mimosa hostilis met een MAO-remmende plant kunnen deze effecten veel sterker en langer duren. Onderschat niet hoe overweldigend de ervaring kan zijn en begin altijd met een lage dosis als je nog niet bekend bent met anahuasca of psychedelica in het algemeen.

Wanneer je anahuasca-thee neemt, begint het meestal ongeveer dertig minuten na consumptie effect te hebben. De visioenen die je ervaart, bereiken meestal hun hoogtepunt op het eerste uur en duren vier tot zes uur.

Gebruik

Om een ​​psychoactief brouwsel te maken van alleen Mimosa hostilis, doe je 30 gram (of, als je een beginner bent, 15 gram) wortelschorspoeder in 150 ml koud water gedurende een uur, en roer je een paar keer. Filter de Mimosa eruit maar bewaar de vloeistof en herhaal dit proces met hetzelfde poeder. Combineer vervolgens de twee vloeistoffen en drink ze op een lege maag.

Om anahuasca te maken, wordt Mimosa hostilis meestal gepoederd en verwerkt tot een heetwaterinfusie door het anderhalf tot vier uur te koken. In de meeste recepten voor anahuasca is 5 gram een ​​lage dosis, 10 een normale dosis en 15 gram een ​​hoge dosis. Dit wordt 15 tot 60 minuten gedronken na het nemen van een bereiding van 3 tot 4 gram Peganum harmala of 50 tot 150 gram Banisteriopsis caapi.

50 gram poeder.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Indian Spirit – Jurema (Mimosa hostilis) – 50G powder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *