Indian Spirit – Voacanga Africana (25G)

Voacanga Africana

Voacanga africana is een kleine tropische boom met gele of witte bloemen. De schors en zaden van de boom bevatten iboga alkaloïden en worden in Ghana gebruikt vanwege hun stimulerende, lustopwekkende en psychedelische werking.
Voacanga africana is een kleine tropische Afrikaanse boom die tot 6 meter hoog wordt. De schors en zaden van de boom worden in Ghana gebruikt als gif, stimulerend middel, afrodisiacum en ceremonieel psychedelisch middel. Deze effecten zijn te wijten aan de aanwezigheid van een complex mengsel van iboga-alkaloïden zoals voacangine, voacamine, vobtusine, amataine, akuammidine, tabersonine, coronaridine en vobtusine.

Effecten

De effecten van Voacanga Africana kunnen variëren van stimulerend, hallucinogeen tot licht afrodiserend.

Gebruik

Het is mogelijk een thee of aftreksel van 10-15 gram van de wortelschors te maken.

Houd de doses laag met Voacanga, het heeft zeer ongemakkelijke bijwerkingen bij hoge doses. Het is geen vervanging voor een hoge dosis iboga-ervaring. Dat gezegd hebbende, het geeft een prettig elektrisch gevoel en heeft veel van dezelfde voordelen van een lage dosis iboga in kleinere doses.

De Afrikaanse medicijnmannen die Voacanga gebruiken, houden hun kennis geheim. Hierdoor is er weinig bekend over de traditionele bereidingswijze.