Indian Spirit – Skullcap (Scutellaria Lateriflora) – 50G Shredded

Skullcap

Skullcap is een inheemse plant in Noord-Amerika, maar variaties van de plant zijn ook in Europa en Azië te vinden. Verschillende delen van de plant, waaronder de wortels en bladeren, gebruiken mensen al eeuwenlang in de traditionele Chinese en Indiaanse geneeskunst. De plant heeft een ontspannend effect en een positieve invloed op de stemming. Daarbij kan ze een milde “high” geven. Skullcap wordt tegenwoordig veel gebruikt als natuurlijk middel om angstgevoelens te verminderen en tot rust te komen. Ook is het een populair plantaardig medicijn om stress te verminderen en slapeloosheid te behandelen.

Gebruik

Skullcap thee

Een effectieve en gemakkelijke manier om skullcap te gebruiken is door er thee van te zetten. De smaak is aangenaam en aromatisch. Eventueel kan de thee gecombineerd worden met andere kruiden, zoals valeriaan, CBD en cannabis. Andere combinaties kunnen zijn: citroenmelisse, salie, hop, tijm.

Gebruik een vaporizer

Ook is het mogelijk de pijnstillende en ontspannende werking van skullcap te ervaren door het kruid te verdampen met een vaporizer. Op die manier kan het effect weer wat verschillen van thee. Zeker wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke pijnstiller, kan het gebruik van een vaporizer zeer waardevol zijn!

Lees voor meer informatie onze blog :

Wat is Skullcap?