Indian Spirit – Muira Puama (50G)

 

Muira Puama

Muira Puama is een boom en komt oorspronkelijk uit Brazilië. De boom groeit in de regenwouden van Brazilië. Muira Puama staat bekend als één van de sterkst stimulerende libido- en potentie verhogende kruiden ter wereld. In het Nederlands betekent de naam Muira Puama dan ook : ‘Potentiehout’.’

De Muira Puama plant heeft een enorm vochtig en tropisch klimaat nodig om te kunnen groeien. De plant, die tot ongeveer vijf meter hoog kan groeien, produceert kleine witte bloemetjes. De gebruikte plantendelen zijn de schors en wortels. Traditioneel wordt op de stam, de schors of de wortel gekauwd, en wordt het gebruikt als een krachtig afrodisiacum en een goed natuurlijk middel tegen impotentie. Dit kruid wordt ook gebruikt voor reuma, neuromusculaire aandoeningen, maag en darmklachten en griep.

Effecten

Muira Puama is wellicht het meest bekend om zijn lustopwekkende eigenschappen. Het kruid werkt stimulerend en potentieverhogend. Na het innemen van dit kruid voelen de meeste gebruikers tintelingen over de rug. Ook voelen zij een wellustig gevoel over het hele lichaam.

De afrodiserende werking bestaat onder andere uit het feit dat het de gevoeligheid van de huid en de geslachtsorganen verhoogt.

Gebruik

Kook 1 tot 2 volle eetlepels versneden kruid een kwartier lang in een halve liter water voor 2 glazen thee. De effecten worden ongeveer na een half uur merkbaar.

Wanneer je Muira Puama combineert met Damiana, geeft dat een sterker afrodiserend, erotiserend en high effect. Gebruik hiervoor een eetlepel Muira Puama en een halve eetlepel Damianapoeder. Los dit op in een glas heet water en drink dit drankje een uur voor het gewenste effect.