Indian Spirit – Chacruna (Psychotria Viridis) – 25G leaves

Psychotria Viridis – Chacruna

Deze plant, de Psychotria Viridis, is een ingrediënt van het bekende Ayahuasca uit het Amazonegebied. Deze plant, ook wel Chacruna genoemd, bevat een hoe concentratie van het visionaire tryptamine DMT.

Tryptamine is een stof die in afgeleide, gesynthetiseerde vorm tot hallucinerende drugs zoals LSD wordt verwerkt. Tryptamine komt ook voor in natuurlijke vorm en vormt bijvoorbeeld de hallucinogenen DMT en psilocybine.

Gebruik

In de meeste recepten wordt 25 gram als een lage, 50 gram als een normale en 75 gram als een hoge dosering beschouwd. De bladeren worden enkele uren op een laag vuurtje  gekookt. Sommige mensen maken twee of meer infusies van hetzelfde plantmateriaal en voegen deze later samen, waarna de totale vloeistof tot een kleinere, makkelijk in te nemen hoeveelheid gecondenseerd wordt.

Als je één wil worden met de wereld, dan is Ayahuasca het middel dat je zoekt! Gebruikers rapporteren een zeer hoge mate van abstract denken en hebben een gevoel van eenheid. Een van de redenen waarom gebruikers Ayahuasca nemen, is om een onderdrukking van het ego na te streven.

De consumptie van Chacruna wordt over het algemeen beschouwd als een spirituele ervaring. Gebruikers voelen zich na de trip gelukkiger, creatiever en meer één met hun gedachten. Er zijn ook meldingen van personen die zich na afloop minder goed voelen. Wat zij voelen is vooral angst.