Indian Spirit – Banisteriopsis Caapi (Trueno) – 50G shredded

 

Banisteriopsis Caapi : Trueno

Het gebruik van Banisteriopsis caapi geeft een psychedelisch effect dat als zeer intens ervaren wordt. Het is uit het Amazone regenwoud afkomstig waar het al eeuwenlang door inheemse sjamanen wordt toegepast om de hallucinerende werking.

Banisteriopsis caapi, beter bekend als caapi of yajé, is een liaansoort. Er bestaan meer dan 40 verschillende varianten van deze liaansoort. Bij Indian Spirit verkopen wij deze twee varianten ;

De betekenis van Ourinhos is ‘klein goud’ en deze variant geniet vooral onder inheemse kerkgemeenschappen een grote voorkeur. De inmiddels wereldwijd beleden Santo Daime religie is hier een voorbeeld van.

De betekenis van Trueno is ‘donder’, waarmee de heftige uitwerking op het lichaam treffend omschreven wordt.

Traditioneel gebruik met DMT

Caapi wordt door sjamanen vaak gebruikt in combinatie met een plant die DMT (dimethyltryptamine) bevat. DMT geeft namelijk direct de psychoactieve, visionaire werking. Normaliter wordt DMT echter door enzymen afgebroken bij orale inname. Hierdoor wordt het niet psychoactief. Door Banisteriopsis caapi toe te voegen aan de infusie worden deze enzymen tijdelijk uitgeschakeld. Dit komt door de MAO (monoamine-oxidase) remmende eigenschappen.

Caapi wordt soms ook gecombineerd gebruikt met paddo’s. Het effect dat je hierdoor verkrijgt wordt vaak als intenser ervaren.

Dosering en Effecten

De gebruikte dosering afhankelijk van persoonlijke factoren en gevoeligheid. Ook het doel is uiteraard van invloed. Doorgaans wordt er voor een dosering tussen de 25 gram en 150 gram gekozen.

Werking

De werkingsduur van alleen Banisteriopsis caapi is afhankelijk van de dosering. Daarnaast zijn ook lichaamsgewicht en gemoedstoestand van invloed.

Gemiddeld worden de eerste effecten merkbaar binnen 60 tot 90 minuten. De daaropvolgende trip heeft een lengte van tussen de 2 tot 6 uur.

Bewaaradvies

Bewaar caapi altijd buiten het bereik van kinderen. Kies hiervoor een koele en droge plek.

Veiligheid

LET OP! Banisteriopsis caapi bevat MAO remmende stoffen. Het gebruik kan hierdoor zeer gevaarlijk zijn in combinatie met zowel sommige psychoactieve ingrediënten als specifieke etenswaren. Dit betreft voedsel dat tyramine bevat.

Disclaimer

Dit product is bedoeld als botanisch exemplaar en is niet geschikt voor menselijke consumptie. Deze tekst is uitsluitend ter informatie geschreven en is gebaseerd op onderzoek dat is gepubliceerd door andere externe bronnen.