Indian Spirit – Ashwagandha (Withania Somnifera) – 50G powder

Ashwagandha

De gedroogde wortels van Withania Somnifera worden gebruikt om Ashwagandha te bereiden. In Ayurvedische tradities in India speelt Ashwagandha een belangrijke rol vanwege de adaptogene eigenschappen.

Effecten van ashwagandha

Het gebruik van Ashwagandha heeft een speciale eigenschap, het is namelijk een adaptogeen. Lichaam en geest worden als het ware met elkaar in balans gebracht. Ga je op reis en ben je zenuwachtig voor de vlucht, of voor de aankomst op je bestemming? Een capsule met Ashwagandha kan ervoor zorgen dat je in een stabielere gemoedstoestand terecht komt. Bovendien kan het kruid je meer energie geven.

Werkzame stoffen

De belangrijkste actieve stoffen in de plant zijn withanoliden, met withaferin A in het bijzonder. Deze bestanddelen lijken qua werking op het hoofdbestanddeel van Panax ginseng, waardoor Ashwaganda ook wel eens Indiase ginseng wordt genoemd. Withanoliden komen voor in alle planten van de nachtschadefamilie, maar in de Withanaia somnifera worden de hoogste concentraties gevonden.

Gebruik

Traditioneel wordt er op een stukje Ashwaganda wortel gekauwd. Je kunt Ashwagandha echter op diverse andere manieren gebruiken, bijvoorbeeld in capsules of toegevoegd aan een glas fruitsap, een milkshake of een kop thee. Van de versnipperde variant kan thee getrokken worden.

We raden aan om Ashwagandha gedurende langere tijd dagelijks te gebruiken. Wel is het advies om na elke maand een paar weken rust te nemen. De aanbevolen dosis is tweemaal per dag 250 mg voor de maaltijd.

Bewaaradvies

Bewaar Ashwagandha in de originele verpakking op een droge en koele plaats, buiten het bereik van kinderen.

Veiligheid

  • Het gebruik van Ashwagandha wordt niet aangeraden bij hyperthyreoïdie of andere schildklierproblemen.
  • Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat je dit product gebruikt.
  • Niet geschikt voor personen onder de 18 jaar.
  • Stop onmiddellijk met het gebruik van dit product wanneer je ongewenste bijwerkingen ondervindt.